dinsdag 14 december 2021

Vol au vent.

Ingrediënten 3 à 4 pers. : 1 kg kippenbillen of 1 volledige kip, 1 lt kippenbouillon, bouquet garni (1 stengel selder, 1 groen van prei,1 wortel, laurier, tijm, rozemarijn samengebonden met keukentouw), 1 ajuin met 2 kruidnagels ingeprikt, bladerdeeggebakjes, 250 gr champignons, 200 gr kippengehakt, 1 ei, 1 slp paneermeel.
Voor de saus : 3 dl kippenbouillon, 1 dl melk, 1 dl room, 30 gr boter, 30 gr bloem, enkele druppels citroensap.

1. De kippenbouillon met de bouquet garni en de ajuin aan de kook brengen. Kruiden met peper en zout. De kippenbillen er in leggen en ongeveer 35 minuten zachtjes laten koken. Indien nodig afschuimen.
2. Het kippengehakt mengen met het ei en de paneermeel. Kruiden met peper en zout. Balletjes vormen. Wat bouillon in een pot doen en de balletjes gaar koken. De balletjes uit de bouillon nemen.

3. De champignons borstelen, in schijfjes snijden en bakken in de boter.
4. De kippenbillen uit de bouillon nemen en het vlees van de beenderen plukken. Het vlees in grove stukken snijden. De bouillon zeven en het bovendrijvend vet verwijderen.
5. Voor de saus, de boter verwarmen en de bloem bijvoegen. De bloem lichtjes laten bakken zonder kleuren. Al roerend, beetje bij beetje de bouillon, de melk en de room bijgieten. De saus een beetje verfrissen met enkele druppels citroensap. Kruiden met peper en zout. De champignons, de balletjes en het kippenvlees bijvoegen. Goed opwarmen.
6. De bladerdeeggebakjes warmen in de oven.
7. Op een mooi bord een bladerdeegje opvullen met vol au vent. Garneren met een blaadje sla en wat dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.