Ingrediënten voor 3 à 4 stuks : 100 gr speculoos, 125 gr mascarpone, 75 ml sterke koffie, 1 ei, 1 eiwit, 25 gr bloemsuiker, 2 slp Licor 43, 2 niet te grote peren.
Voor de suikersiroop : ½ lt water, 1 slp suiker, kaneel naar smaak.
2. Peren schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Bij de suikersiroop voegen en de stukjes peer beetgaar laten worden. Laten afkoelen en de stukjes peer uit de siroop nemen.
4. Dooier en de bloemsuiker opkloppen tot een ruban (dat het bijna wit ziet), de likeur en de mascarpone bijvoegen en kloppen tot een mooie gladde massa.
5. Het eiwit opkloppen en bij het mascarponemengsel spatelen.
6. Nu gaan we de laagjes opbouwen. De speculoos in de koffie kort dompelen en in een glas of schotel leggen. Enkele apart houden voor de crumble. Dan een laagje peer en dan mascarponecreme. Dit nog 2 keer herhalen.
7. De tiramisu nu ongeveer 6 uur in de frigo laten opstijven.
8. Voor het opdienen bestrooien met de crumble van speculoos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten