woensdag 21 september 2022

Kippengehakt met paksoi, champignons en fusilli.

Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, 180 gr fusilli, 1 paksoi, 3 tomaten, 200 gr champignons, klontje boter, 200 gr zure room, 1 sjalot, 1 teentje look, peper, zout, kippenkruiden Santa Maria, olijfolie, enkele blaadjes basilicum.

1. Het harde gedeelte onderaan van de paksoi snijden. Spoelen en in fijne reepjes snijden.
2. De tomaten monderen, pellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
3. De champignons borstelen, in schijfjes snijden en in klontje boter aanbakken.
4. De fusilli koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht houden.
5. De sjalot en de look pellen en fijnsnipperen.
6. Olijfolie warmen, Sjalot, look en kippengehakt tot rul bakken. Kruiden met kippenkruiden, peper en zout.

7. De paksoi er bij doen en goed omroeren. Dit een 8 tal minuten zachtjes laten sudderen met deksel. Indien nodig wat kookvocht bijvoegen.
8. De champignons, tomaten en zure room bijvoegen en goed mengen. Nu de fusilli erbij doen en goed opwarmen. Bijkruiden indien nodig.
9. Garneren met de basilicum blaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.