dinsdag 20 september 2022

Varkenskotelet met schorseneren en kervel.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 koteletten, 400 gr gekuiste schorseneren (eventueel diepvries), 200 ml zure room, sap van ½ citroen, 1 bussel kervel, olijfolie, 500 gr aardappelen, 1 klp eendenvet.

1) De aardappelen schillen. In blokjes snijden en koken in licht gezouten water. Afgieten.
2) De schorseneren koken in licht gezouten water. Afgieten en een beetje van het kookwater bijhouden.
3) De zure room opwarmen en mengen met kookvocht van de schorseneren en het citroensap tot men een gladde saus heeft. Schorseneren bij de saus doen. Opwarmen.

4) De kervel met een mes fijn snijden. Dit moet niet te fijn zijn. Op het laatste met de schorseneren mengen.
5) Het eendenvet verwarmen en de aardappelen er in bakken.
6) Olijfolie verwarmen en de koteletten mooi bruin bakken. Kruiden met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pizza met salami en taleggio.