zaterdag 17 september 2022

Pruimencake met amandelen.

Ingrediënten : 500 gr rode pruimen, 120 gr zelfrijzende bloem, 80 gr suiker (55 + 25), 75 gr boter, 40 ml melk, 40 ml zonnebloemolie, 3 eieren (2 + 1), 6 gr bakpoeder, 40 gr amandelpoeder, boter en bloem voor de bakvorm of bakpapier, een hoge bakvorm of springvorm van 20 cm.

1) Oven voorverwarmen op 180°.
2) Pruimen wassen, ontpitten en in 2 snijden.
3) 2 eieren loskloppen en mengen met de bloem, 55 gr suiker, de bakpoeder, de melk en de olie. Verder kloppen tot een gladde deeg.

4) De bakvorm inboteren of met bakpapier beleggen. Het deeg in de vorm doen en de pruimen er boven op leggen met de velkant naar boven. De pruimen lichtjes in het deeg drukken. 20 minuten in de oven plaatsen.

5) De boter smelten en mengen tot een glad mengsel met de 25 gr suiker, het ei en de amandelpoeder.
6) Na 20 minuten baktijd de cake uit de oven halen en het amandelmengsel er glad over strijken. Terug in de oven plaatsen voor 15 à 18 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.