woensdag 21 september 2022

Cervela met gerookt spek en kaas.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 cervelas, 2 sneden jonge kaas, 8 sneden gerookt spek, 8 blaadjes salie, 200 gr groene boontjes, 2 tomaten, enkele radijzen, 4 grote vastkokende aardappelen, vinaigrette van arachideolie of zonnebloemolie, rode wijn azijn, mosterd, peper en zout.

1) De aardappelen schillen, in blokjes snijden en stomen of koken. Laten lauw worden.
2) De groene boontjes in kokend water krokant koken. In ijswater laten afkoelen om de mooie kleur te behouden.
3) De tomaten monderen, pellen en in partjes snijden.

4) De radijzen wassen en versnijden.
5) De vinaigrette bereiden.
6) De sneden kaas versnijden zodanig dat ze de grootte hebben van de cervela.
7) De cervelas in de lengte in 2 snijden tot op ½ cm. Tussen elke cervela 2 salieblaadjes en een sneetje kaas leggen. Iedere cervela omwikkelen met 2 sneetjes spek.

8) De lauwe aardappelen, groene boontjes, tomaten, radijzen mengen met de vinaigrette.
9) De cervelas bakken tot het spek goed krokant is en de kaas lichtjes begint te smelten.
10) Alles mooi schikken op het bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.