maandag 7 april 2025

Tapenade van sardientjes en gebakken sardine

Ingrediënten voor 6 pers. (Aperitiefhapje): 1 blik sardines van 100 gr, 6 verse sardines, 1 slp citroensap, ½ slp gehakte peterselie, 25 gr olijven, 35 gr mayonaise, ½ klp mosterd, 1 teentje look, 1 klp kappertjes, peper, zout, olijfolie, enkele blaadjes roquette sla, 2 sneetjes toastbrood.

1. De verse sardines fileren en goed spoelen.
2. Het blik sardines laten uitlekken en graatjes verwijderen.
3. Doe de uitgelekte sardines, het citroensap, de peterselie, de olijven, de mosterd, de look, peper en zout in de blender en mix. Doe dit in een kom en meng er de kappertjes en de mayonaise onder.
4. Verwijder de korstjes van het toastbrood en rooster ze. Snij elke snede in 3.
5. Bak de verse sardines in olijfolie. Kruid met peper en zout.
6. Verdeel de sardine
tapenade in kommetjes, schik er een verse gebakken sardine op en een reepje geroosterd toastbrood. Garneer met de rucola en eventueel met een viooltje of een kerstomaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.