woensdag 9 april 2025

Kippenfilet met curry, ananas en rijst.

Ingrediënten 2 personen : 350 gr kippenfilet, 1 geroosterde rode paprika, 1 slp rode currypasta, 200 gr in blokjes gesneden verse ananas, 1 dl kippenbouillon, 2,5 dl kokosmelk, 2 sjalotte, 180 gr rijst, 1 slp sojasaus, peper, kurkuma.

1. Pel en snipper de sjalot fijn.
2. Sij de paprika in reepjes.
3. Snij de kippenfilet in blokjes. Kruid met peper.
4. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
5. Verhit olijfolie in de wok en bak de blokjes kip aan alle kanten bruin. Neem uit de pan.
6. Verhit in dezelfde wok nog een beetje olijfolie en bak de sjalot met de paprika even aan. Voeg de currypasta en de kurkuma toe.
7. Giet de kokosmelk en de bouillon erbij. Laat 5 minuten koken.
8. Voeg de kippenblokjes, de sojasaus en de ananasblokjes bij. Laat nog 5 à 7 minuten garen.
9. Schik in het midden van het bord de rijst en doe er de kippencurry rond.
10. Garneer met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.