maandag 15 augustus 2022

Lasagne met kip en champignons.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen : 400 gr kippenfilet, 300 gr champignons, 200 gr spinazie, 9 lasagnevellen, 1 ui, 2 takken witte selder, 175 ml room, 600 ml melk, 140 gr maredsous kaas, 50 gr gemalen parmezaan, 125 ml witte wijn, 40 gr bloem, selderzout, 35 gr boter en 1 klontje boter voor de kip, olijfolie, peper en zout.

1) Pel en snipper de ui.
2) Spoel de selder, dikke draden uithalen en heel fijn snijden.
3) De spinazie wassen en de dikke stelen uithalen.
4) De champignons in fijne schijfjes snijden.

5) De kippenfilets in niet te grote blokjes snijden.
6) De maredsouskaas in hele kleine blokjes snijden.
7) De ui en de selder stoven in olijfolie, champignons en spinazie bijvoegen. Alles ongeveer 5 minuten samen stoven. Kruiden met peper, selderzout en zout. De groenten uit de pan halen. In dezelfde pan een klontje boter smelten en de kip roerbakken tot die bijna gaar is maar niet bruinen. Kruiden met peper en zout. Blussen met de witte wijn. De ½ van de wijn laten verdampen. De kip uit de pan halen.

8) In dezelfde pan de boter smelten, bloem bijvoegen, efkens roeren en dan de melk en de room erbij gieten. Al roerend laten indikken. De kaas bijvoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 300 ml van de saus apart houden, de rest in de pan laten en de groenten en de kip bijvoegen. Indien nodig bijkruiden.
9) De oven voorverwarmen op 190°.
10) Een ovenschaal invetten. Een klein beetje saus uit de kippenragoût nemen en in de ovenschaal doen. Daarop 3 lasagnevellen, dan de helft van de kippenragoût, terug 3 lasagnevellen, dan de andere helft kippenragoût, terug 3 lasagnevellen en nu de 300 ml saus. Bestrooien met de parmezaan.
11) 35 à 40 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.