dinsdag 16 augustus 2022

Sandwiches

Ingrediënten voor 15 stuks : 500 gr bloem T45 of patisseriebloem, 225 gr melk, 35 gr verse gist, 1 dooier, 1 ei, 8 gr zout, 85 gr boter in blokjes.

Het vormen van de sandwiches op mijn you tube kanaal
https://ladychefrita.blogspot.com/2024/05/httpswwwyoutubecomshortsb7xn8vnjzfa.html

1. De bloem in de mengkom van de robot doen. Een kuiltje maken en de melk, de boter en de dooier en het ei in het kuiltje doen. De verbrokkelde gist erbij doen. Dit 5 minuten kneden.
2. Nu het zout bijvoegen en nogmaals 5 minuten kneden.

3. Een bol vormen.
4. Het deeg gedurende 35 minuten laten rijzen, liefst op 30° in de oven. Het deeg nu ontgassen en in 3 plooien.
5. Verdeel het gerezen deeg in 15 delen en vorm bolletjes. Laat nog eens 10 minuten rusten.

6. Klop de bolletjes plat, draai ze om en rol ze in 3 keer op, dit wil zeggen oprollen tot op 1/3, een beetje aandrukken, terug oprollen tot op 2/3, aandrukken en nu een laatste keer verder oprollen. Men heeft nu een mooi rolletje. Vorm nu de sandwiches en leg ze op een bakplaat met de naad onderaan. Bekleed de bakplaat met bakpapier of een bakmat. Laat dit nogmaals 60 a 70 minuten rijzen.
7. Verwarm de oven op 230°.
8. Wrijf voorzichtig de sandwiches in met een dooier aangelengd met melk.
9. Plaats de sandwiches in de oven gedurende 8 à 9 minuten.
10. Uit de oven nemen en laten afkoelen op een rooster.

1 opmerking:

  1. kan je dit ook met groge gist doen en zoja hoeveel zou ik moeten gebruiken ik vind je respten top dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.