zondag 5 mei 2024

Tortilla met chorizo en parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen : 5 eieren, 60 gr chorizo, 1 puntpaprika, ¼ bussel krulpeterselie, 4 vastkokende aardappelen, 1 sjalot, 35 gr gedroogde tomaten, 35 gr parmezaan, olijfolie, peper en zout.

1. Schil de aardappelen, snij ze in schijfjes van 4 à 5 mm. De aardappelschijfjes in licht gezouten water gaar koken. Afgieten.
2. De sjalot pellen en in fijne schijfjes snijden.
3. De pitjes uit de
puntpaprika verwijderen, de puntpaprika spoelen en in blokjes snijden.
4. De peterselie spoelen, de steeltjes verwijderen en de peterselieroosjes fijn snijden.
5. De parmezaan fijn raspen.
6. De gedroogde tomaten fijn snijden.
7. De chorizo in fijne reepjes snijden.
8. De oven voorverwarmen op 160°.
9. Olijfolie in een pan verwarmen en de sjalot met de paprika fruiten. De aardappelen toevoegen en kruiden met peper en zout. Chorizo bijvoegen. Alles nog 1 minuut verder bakken.
10. De eieren loskloppen. Mengen met de kaas, de peterselie en de gedroogde tomaten. Kruiden met peper en zout. Deze mengeling in de pan gieten bij de aardappelen en verder bakken in de oven gedurende 15 à 18 minuten.
Serveren met een slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gepaneerde kabeljauw, coulis van erwtjes, aardappelstoemp met zurkel en witte asperges.