zondag 5 mei 2024

Gelakte lamsschenkel met specerijen.

Ingrediënten : 2 lamsschenkels, ½ klp paprikapoeder, ½ klp tijm, ½ klp tas el hanout, ½ klp gemberpoeder, ½ klp komijn, 4 lookteentjes, 2 rode uien, 1 slp olijfolie, 1 slp sojajaus, 1 slp honing, peper, 2 dl lamsfond, 1 doosje flageolets.

1) Olijfolie warmen met de honing en de soja.
2) Meng alle specerijen in de vijzel.
3) Pel de ui en de look en snij fijn.
4) Plaats de schenkels in een schotel en wrijf ze in met de honingsiroop.
5) Strooi de kruiden over de schenkels. Kruid met peper.
6) Verdeel de ui en look rond de schenkels.
7) Plaats de schotel in de oven op 165° met lichte stoom gedurende 30 minuten.
8) Na 30 minuten giet de lamsfond in de schotel en verlaag de temperatuur op 145° met lichte stoom. Laat de schotel nog ongeveer 1 uur in de oven staan.
9) De jus met ajuin en look door een zeef duwen in een pot en deze verwarmen.
10) De flageolets in een klontje boter verwarmen.
11) De schenkel opdienen met de flageolets en wat saus.
12) Lekker met gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.