zaterdag 4 mei 2024

Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.

Ingrediënten voor 2 à 3 pers. : 125 gr witte chocolade, 125 gr mascarpone, 125 ml room, 1 blaadje gelatine van 3 gr, 2 slp aardbeien confituur, 6 à 8 aardbeien, 1 slp gehakte munt.

1. Week de gelatine in koud water.
2. De helft van de room warmen en de uitgeknepen gelatine er in laten smelten.
3. Chocolade smelten en de room/gelatine mengsel er bij roeren.
4. De andere helft van de room opkloppen.

5. De mascarpone los roeren en bij het chocolademengsel doen alsook de munt. Goed mengen. De opgeklopte room onder het chocolademengsel spatelen.
6. In glazen de helft van het chocolademengsel doen, dan de confituur verdelen, dan de andere helft van het chocolademengsel. Garneren met in schijfjes gesneden aardbeien en een takje munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Quiche met witte pens en witte asperges.