vrijdag 3 mei 2024

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen : 2 broodjes (pistolets), 3 eieren, 2 slp melk, 1 grote tomaat, 3 halve sneden gekookte ham, 3 kleine sneden gruyère kaas, 1 slp fijngesneden basilicum, peper, zout.

1. De broodjes in sneden van 1,5 cm snijden. In een schotel naast mekaar leggen.
2. De tomaat monderen, pellen, in 4 snijden, zaadjes uithalen. Ieder partje nog eens in 2 snijden.
3. De oven voorverwarmen op 170°.
4. De eieren loskloppen met melk, basilicum,
peper en zout. Dit over de sneden brood gieten. Dit een 15 tal minuten laten weken.
5. Een rechthoekige vorm van ongeveer 18 x 12 cm invetten en bekleden onderaan en langs de zijkanten met sneden brood. Nu in de vorm, ham, kaas, tomaat leggen. Dit nog 2 keer herhalen en bedekken met sneden brood en de rest van de geklopte eieren. Dit allemaal goed aandrukken.
6. De pudding in de oven plaatsen gedurende 25 à 35 minuten.
7. Lauw of koud opdienen met een slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.