dinsdag 7 mei 2024

Posteleinsoep met lavas.

Ingrediënten : 1,250 lt groenten- of kippenbouillon, 1 grote bussel postelein, 1 grote aardappel, 2 ajuinen, 3 grote takken lavas, 1 prei, klontje boter, peper en zout.

1. Het buitenste blad van de prei verwijderen. De prei spoelen en in stukken snijden.
2. Het harde gedeelte van de lavas steel verwijderen en de lavas grof versnijden.


3. De aardappel
schillen, spoelen en in stukken snijden.
4. De ajuinen pellen, grof versnijden.
5. Het klontje boter smelten en de prei, ui en lavas fruiten, niet kleuren. De bouillon bijvoegen en 25 minuten laten koken. De soep fijn mixen.
6. De postelein wassen en met steel en bloemen heel fijn blenderen.

7. De gemixte postelein bij de kokende soep doen en de soep van het vuur nemen.
Lekker met broodkorstjes of een toefje opgeklopte room met kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gepaneerde kabeljauw, coulis van erwtjes, aardappelstoemp met zurkel en witte asperges.