Ingrediënten voor 3 à 4 pers. : 400 gr kippengehakt, 1/3 butternut, 1/3 knolselder, 400 gr bloemige aardappelen, 1 rode voorgekookte rode biet, 1 teentje look, tijm, 1 slp gehakte peterselie, 60 gr geraspte parmezaan, 1 bolletje mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, peper, zout, 1 klp honing.
Voor de kaassaus : 70 gr geraspte cheddar, 5 dl melk, 25 gr boter, 25 gr bloem, nootmuskaat, peper, zout.
2. Pompoen en knolselder schillen en in blokjes snijden van 1,5 cm. Rode biet ook in blokjes van dezelfde grootte snijden.
4. Voor de saus de boter smelten, bloem bijvoegen en goed mengen. Beetje bij beetje de melk bijgieten. De cheddar kaas er onder roeren. Kruiden met nootmuskaat, peper en zout.
6. Look pellen en fijn snipperen.
7. Olijfolie warmen en gehakt bakken met look, tijm en peterselie, steeds al roerend.
8. De helft van de kaassaus over de groenten doen, nu het gehakt en daar op de plakjes aardappel. Nu de andere helft van de kaassaus.
9. De mozzarella in stukjes doen en dit nu op de kaassaus met de geraspte parmezaan strooien.
10. De schotel gedurende 15 minuten afgedekt in de oven plaatsen, dan nog eens 15 à 20 minuten niet afgedekt tot men een mooi goudbruin korstje heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten