dinsdag 25 februari 2025

Skrei met witloofsla en aardappelen boulangère.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 skreifilets van 180 gr., 3 witloofstronken, 1 blik van 400 gr witte bonen, 500 gr bloemige aardappelen, 1 ui, tijm, laurier, 1/2 lt groentenbouillon, mayonaise, olijfolie, klontje boter, peper, zout.

1. De aardappelen schillen, spoelen en in dunne plakjes snijden.
2. De oven verwarmen op 180°.
3. De ui schillen en in heel fijne ringen snijden.
4. In een ovenvaste schaal de aardappelen dakpansgewijs schikken. 1 laag aardappelen, 1 laag ajuin, en zo verder. Eindigen met aardappelen. Bevochtigen met bouillon. Kruiden pet tijm, laurier, peper en zout. De aardappelen mogen niet boven de bouillon uitkomen. Dit 45 à 50 minuten in de oven plaatsen. Nu en dan de aardappelen in de bouillon drukken.
5. Het witloof spoelen en in fijne repen snijden. De bonen spoelen en laten uitlekken. Het witloof en de bonen mengen. Mayonaise onder de witloofsalade roeren.
6. Klontje boter en olijfolie warmen, vis kruiden aan beide kanten met peper en zout en de vis aanbakken, velkant eerst. Pas op dat de vis niet te ver gebakken is, hij moet er glazig wit uitzien. De tijd varieert naargelang de dikte van de filet.
7. Op een bord wat aardappelen schikken met daar op de visfilet. Nog wat witloofsla errond schikken en opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.