vrijdag 23 februari 2024

Vegetarische burger met Mexicaanse toets.

Ingrediënten : 2 Hamburger broodjes, 4 vegetarische burgers van 90 gr, 2 tomaten, enkele blaadjes ijsbergsla, 1 avocado, ½ limoen, 4 sneetjes cheddar kaas, ½ rode ui, 1 klp fijn gesneden koriander, cayenne peper, gerookte paprika poeder, gedroogde chili, 2 slp mayonaise, 1 klp kruidenmix voor taco, olijfolie, zout, peper.

1. De rode ui pellen en fijn snipperen.
2. De tomaten emonderen, pellen en in schijfjes snijden.
3. De pel en de pit van de avocado verwijderen en pletten met limoensap. Mengen met de rode ui, koriander en een beetje olijfolie. Kruiden met chili, gerookte paprika en cayenne peper.
4. De mayonaise mengen met de kruidenmix voor taco.
5. De broodjes in 2 snijden en opwarmen in een warme tefal pan.
6. Hamburgers bakken in olijfolie gedurende 3 minuten aan beide kanten. Kruiden met peper en zout.
7. Op iedere burger een snede cheddar leggen. Door de warmte van de burger zal de kaas lichtjes smelten.
8. Het onderste deel van het broodje insmeren met mayonaise, daarop ijsbergsla, dan guacamole, tomaten, burger met cheddar, dan terug ijsbergsla, guacamole, tomaten, mayonaise en de tweede burger met cheddar.
9. Bedekken met de bovenkant van het brood en vastprikken met een houten prikker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.