donderdag 22 februari 2024

Taart met mascarpone en blauwe bessen.

Ingrediënten : Voor de bodem : 200 gr patisseriebloem, 65 gr poedersuiker, 40 gr amandelpoeder, 100 gr koude boter in kleine blokjes + klein klontje, 1 eidooier, 2 slp koud water.
Voor de mascarpone creme : 275 gr mascarpone, 1 slp poedersuiker, 160 ml slagroom, 1 sinaasappel, 325 gr blauwe bessen.

1. Bloem en poedersuiker zeven en mengen met de amandelpoeder, en de boter in de keukenrobot tot een kruimelige massa. Bewerk het nog eventjes met de vingers. Doe er nu de dooier en 2 slp ijskoud water bij. Kort kneden tot een homogeen deeg. Vorm er een bal mee, wikkel het in huishoudfolie en zet het 30 minuten in de frigo.

2. De taartvorm invetten met boter en lichtjes bestuiven met bloem. Zet deze ook in de frigo.
3. De schil van de sinaasappel raspen en de sinaasappel uitpersen.
4. Oven verwarmen op 190°.
5. Het deeg uitrollen tot ongeveer 4 mm dikte. Leg het in de taartvorm. Zet deze terug een 15 tal minuten in de frigo. Na deze nu te hebben laten rusten bekleden met bakpapier en vullen met bakparels of gedroogde bonen en blind bakken gedurende 20 à 25 minuten. Uit de oven nemen, bakparels verwijderen en nogmaals 3 à 4 minuten bakken. Uit de oven nemen en laten afkoelen.
6. De mascarpone loskloppen met de poedersuiker. De slagroom lobbig kloppen en door de mascarpone spatelen. Roer de sinaasappelschil en 2 eetlepels van het sap door het mengsel.
7. De vulling in de taarbodem scheppen en afwerken met de blauwe bessen. Men kan deze taart ook nog afwerken met toefjes slagroom maar dit hoeft niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.