woensdag 21 februari 2024

Worst met snijbonen, krieltjes en mosterd dressing.

Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr krieltjes, 1 ui, 300 gr snijbonen, 1 slp eendenvet, 350 gr worst, ½ rode paprika.
Voor de dressing : 1 slp rode wijnazijn, 1 klp mosterd, 2 slp zonnebloemolie (of arachide),1 klp ijskoud water.

1. De dressing bereiden : in een kom de mosterd en de azijn samen kloppen, beetje bij beetje al kloppend de olie bijvoegen. Nu een koffielepel ijskoud water bijdoen, peper en zout en goed kloppen.
2. De krieltjes wassen en gaar koken. Afgieten en in 2 snijden.
3. De worst in een klein beetje eendenvet laten bruinen en op zacht vuur laten garen. Nu in dikke plakken snijden.
4. De snijbonen wassen, de zijkanten met een dunschiller weg snijden en in grove stukken snijden. In kokend water werpen en 6 minuten garen. Afgieten en in ijskoud water spoelen.
5. De rode paprika schillen en in kleine blokjes snijden.
6. De ui pellen en in ringen van 3 mm snijden.
7. In een grote anti-kleefpan de rest van het eendenvet smelten. De ui en de paprika gedurende 5 minuten fruiten, krieltjes, worst en snijbonen bijvoegen en alles mooi laten kleuren. Goed mengen.
8. Dit alles in een kom doen, de dressing over gieten en opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.