maandag 19 februari 2024

Soepje van mosselsap, prei, curry, kokosroom en Sint-Jakobsvrucht.

Ingrediënten voor 4 aperitiefhapjes : 1,5 à 2 dl mosselsap, ½ prei, boter, 2 lepels kokosroom, curry, 4 Sint-Jakobschelpen.

1) De prei van de buitenste bladeren ontdoen, wassen en fijn versnijden. De boter warmen en de prei fruiten zonder kleuren. Het mosselsap bijgieten en 10 minuten zacht laten koken. Kruiden met curry. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.
2) De sint-Jakobschelpen reinigen of dit aan de visboer vragen. Boter smelten en de Sint-Jabobsvruchten kort bakken op hoog vuur aan beide kanten. Kruiden met curry, peper en zout.
3) In een kommetje wat soep doen. Nu een Sint-Jakobsvrucht erbij doen en garneren met de kokosroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.