zaterdag 24 februari 2024

Aardappel pannenkoek met gerookt spek.

Ingrediënten : 600 gr aardappelen, 60 gr boter, 3,5 dl melk, 50 gr bloem, 3 eieren, 120 gr eiwit, zout, peper, nootmuskaat, 110 gr gerookt spekreepjes, boter, bladpeterselie.

1. Schil en kook de aardappelen, fijn stampen, mengen met 60 gr boter en de melk.
2. De bladpeterselie fijnsnijden.
3. De spekreepjes aanbakken en laten uitlekken op keukenpapier.
4. Eiwit stijf kloppen.
5. De eieren loskloppen.
6. De aardappelen mengen met de bloem, spekreepjes,
blad peterselie en de losgeklopte eieren. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat.
7. Het eiwit door het aardappelmengsel spatelen.
8. De pan heel warm maken. Beetje boter smelten en kleine pannenkoekjes bakken. 3 minuten aan elke kant.
9. Lekker met rood vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.