zondag 25 februari 2024

Gevulde kippenfilet met ham, mozzarella en olijven.

Ingrediënten 2 pers. : 2 kippenfilets, 2 sjalotten, 1 teentje look, 5 groene olijven, 100 gr geraspte mozzarella, 2 sneden gekookte ham, 12 tal basilicumblaadjes, 1 takje rozemarijn, olijfolie, boter, paneermeel, gerookte paprikapoeder, peper, zout, 180 gr spirelli.
Voor de saus : 3,3 dl passata, 1 sjalot, 1 teentje look, paprikapoeder.

1) Pel en snipper de sjalot en de look fijn.
2) Hak de olijven fijn.
3) Rits de rozemarijn en hak fijn.
4) Warm een scheutje olijfolie en fruit de sjalot, look en olijven, meng met een soeplepel paneermeel. Meng er de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout en paprikapoeder.
5) Verwijder het vel van de kippenfilets en snij ze overlangs in 2 tot net aan de rand. Leg ze tussen 2 vellen keukenfolie en klop ze mooi plat. Verwijder het bovenste vel keukenfolie en leg de
gekookte ham op het kippenvlees. Bedek met de mengeling sjalot/olijven. Verdeel de blaadjes basilicum er op en strooi er de kaas over.
6) Rol dit strak op met behulp van het onderste vel keukenfolie.
7) Meng 2 slp paneermeel met paprikapoeder.
8) Verwijder de keukenfolie en haal de rollade door het paneermengsel.
9) Warm de oven op 180°.
10) Warm wat boter met olijfolie en kleur de rollade rondom aan.
11) Laat verder garen in de oven met lichte stoom 15 à 20 minuten.
12) Kook intussen de spirelli zoals vermeld op de verpakking. Giet af en houd wat vocht bij.
13) Voor de saus : Snipper 1 sjalot en een teentje look fijn en laat dit fruiten. Voeg de passata toe. Kruid met peper, zout en paprika. Laat dit 20 minuten zacht sudderen. Indien nodig giet wat vocht bij van de pasta.
14) Meng de spirelli met de saus.
15) Snij de rollade in dikke plakken.
16) Schik in het midden van het bord wat spirelli met daarop 3 plakken kippenrollade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.