Ingrediënten voor 3 à 4 pers. : 8 à 10 lasagnevellen, 1 grote courgette, 6 sneden gekookte ham, 250 gr kerstomaten, 2 bollen mozzarella, olijfolie, 3 dl passata, 1 teentje look, 1 tak rozemarijn, 150 gr geraspte kaas, Provençaalse kruiden.
Voor de bechamel : 40 gr boter, 50 gr bloem, 5 dl halfvolle melk, peper, zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensmaak.
1) Bechamel : smelt de boter, voeg de bloem toe en laat eventjes bakken zonder kleuren. Giet al roerend geleidelijk de melk bij. Laat eventjes doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.
3) Rits de rozemarijn en snij de blaadjes heel fijn.
4) Verdeel de mozzarella in sneetjes of stukjes.
6) Spoel de courgette en snij in schijven van 3 mm. Warm olijfolie in een pan en bak de schijven aan beide kanten aan. Kruid met peper en zout.
7) Verwarm de oven op 175°.
8) Wrijf een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Giet een dun laagjes bechamel in de schotel. Doe er de helft van de lasagnevellen op, bedek met de helft van het passatamengsel, schik er u de courgetteschijfjes op, nu de 3 hamsneden en tenslotte de helft van de mozzarella. Giet er de helft van de bechamelsaus over.
9) Bedek nu met de rest van de lasagnevellen en herhaal de laagjes. Eindig met een laag bechamel en strooi er de kaas op.
10) Bak 30 à 35 minuten. Indien nodig nog 2 à 3 minuten onder de grill.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten