zondag 15 januari 2023

Lasagne met ham, courgette en mozzarella.

Ingrediënten voor 3 à 4 pers. : 8 à 10 lasagnevellen, 1 grote courgette, 6 sneden gekookte ham, 250 gr kerstomaten, 2 bollen mozzarella, olijfolie, 3 dl passata, 1 teentje look, 1 tak rozemarijn, 150 gr geraspte kaas, Provençaalse kruiden.
Voor de bechamel : 40 gr boter, 50 gr bloem, 5 dl halfvolle melk, peper, zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensmaak.

1) Bechamel : smelt de boter, voeg de bloem toe en laat eventjes bakken zonder kleuren. Giet al roerend geleidelijk de melk bij. Laat eventjes doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

2) Pel en snipper de look fijn.
3) Rits de rozemarijn en snij de blaadjes heel fijn.
4) Verdeel de mozzarella in sneetjes of stukjes.

5) Warm een scheutje olijfolie in een pot en voeg de look, kerstomaten, rozemarijn toe. Laat eventjes aanbakken en giet er de passata bij. Kruid met Provençaalse kruiden naar smaak. Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.
6) Spoel de courgette en snij in schijven van 3 mm. Warm olijfolie in een pan en bak de schijven aan beide kanten aan. Kruid met peper en zout.
7) Verwarm de oven op 175°.
8) Wrijf een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Giet een dun laagjes bechamel in de schotel. Doe er de helft van de lasagnevellen op, bedek met de helft van het passatamengsel, schik er u de courgetteschijfjes op, nu de 3 hamsneden en tenslotte de helft van de mozzarella. Giet er de helft van de bechamelsaus over.
9) Bedek nu met de rest van de lasagnevellen en herhaal de laagjes. Eindig met een laag bechamel en strooi er de kaas op.
10) Bak 30 à 35 minuten. Indien nodig nog 2 à 3 minuten onder de grill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.