maandag 16 januari 2023

Quiche met knolselder, witloof en tartiflette kaas.

Ingrediënten 4 pers. : 1 vel bladerdeeg, 200 gr gerookte spekblokjes, 500 gr witloof, 500 gr geschilde knolselder, 1 kleine ui, 500 gr tartiflette kaas, 3 eieren, 2,5dl room, 25 gr pijnboompitten 1 klp agave siroop, handvol rucola, olijfolie, peper, zout, oregano.

1. Warm de oven op 180°. Bak het geprikte bladerdeeg blind gedurende 15 minuten. Zorg dat de zijkanten afgedekt zijn zodanig dat ze niet bruin worden. Laat dit afkoelen.

2. Pel de ui en snipper fijn.
3. Spoel het witloof, verwijder het onderste gedeelte en snij in repen.
4. Snij de knoldelder in schijfjes van 3 à 4 mm. Stoom deze voor ¾ gaar.

5. Snij de tartiflette kaas in 4. Snij elke vierde diagonaal in 2.
6. Klop de eieren los met de room.



7. Bak de spekblokjes aan in een voorverwarmde pan. Voeg de ui en witloof toe en laat alles goed aanbakken. Voeg de agave siroop toe en strooi er oregano over naar smaak. Kruid af met peper en zout. Indien er teveel vocht in de pan is dit eerst door een zeef gieten en laten uitlekken.
8. Verdeel het afgekoelde witloofmengsel over het bladerdeeg. Daarop de schijfjes knolselder. Strooi er de pijnboompitten over en giet het eiermengsel er over.
9. Schik er de stukken tartiflette kaas op met de korstkant naar beneden. Strooi er nog wat oregano over.
10. Zet de quiche gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Garneer met een toef rucola. Besprenkel met wat olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.