dinsdag 18 oktober 2022

Spaghetti met gehaktballetjes en boschampignons.

Ingrediënten voor 2 personen : 180 gr spaghetti, 1 dl groentebouillon, 250 gr gemengde boschampignons, 2,5 dl room, 1 teentje look, 1 sjalot, klontje boter, 20 blaadjes salie fijngehakt en enkele blaadjes voor de garnering, 350 gr gehakt, 1 ei, 40 gr gemalen pecorino en enkele schilfers pecorino voor de garnering.

1) Het gehakt mengen met het ei, de fijngehakte salie en de gemalen pecorino. Indien nodig bijkruiden met peper en zout. Mooie niet te grote balletjes vormen. De balletjes aanbakken in beetje boter en verder garen. of garen in de oven op 170° met stoom (stand steamify) gedurende 15 à 20 minuten naargelang de grootte.


2) De spaghetti koken zoals op de verpakking vermeld. Afgieten en wat kookvocht bijhouden
3) De look en de sjalot pellen en fijn snipperen.
4) De champignons borstelen en in stukken snijden.
5) In een sauteuse de boter warmen en de sjalot en de look fruiten. Champignons bijvoegen en laten bakken, Room en bouillon bijgieten. Goed laten inkoken. Indien nodig wat beurre manié bijvoegen. Bijkruiden met peper en zout.
6) De spaghetti en de balletjes bij de saus doen en goed laten opwarmen.
7) In een diep bord de spaghetti schikken. Enkele gehaktballen er op dresseren en garneren met de schilfers pecorino en enkele blaadjes salie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.