zondag 27 augustus 2023

Lasagne met gegrilde courgette.

Ingrediënten voor 3 à 4 pers. : 750 gr Bolognese saus, lasagnevellen, 100 gr gemalen emmentaler kaas, 4 sneden gekookte ham, 1 grote courgette, olijfolie.
Voor de kaassaus : 40 gr boter, 40 gr bloem, 5 dl melk, 125 gr geraspte mozzarella kaas, nootmuskaat, peper, zout.

1. De courgette spoelen en in de lengte in repen van 7 à 8 mm snijden. De repen met olijfolie inwrijven en bestrooien met Provençaalse kruiden, peper en zout. Op de hete grill quadrilleren.
2. De kaassaus bereiden : Boter warmen zonder kleuren. De bloem toevoegen en goed mengen. De bloem eventjes laten bakken zonder kleuren enal roerend beetje bij beetje de melk toevoegen. De kaas erin strooien en al roerend laten smelten. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat.
3. Oven verwarmen tot 180°.
4. Nu de lasagne opbouwen. Beginnen met de ovenschotel in te wrijven met olijfolie. Eerst een laagje kaassaus, dan lasagnevellen, bolognese saus, courgette, ham, 1 maal herhalen
en nu nog eens lasagnevellen, bolognese en eindigen met kaassaus. Bestrooien met de gruyère kaas.
5. De schotel 35 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.