zondag 3 augustus 2025

Grijze garnalensalade met tomaten en avocado.

Ingrediënten voor 2 pers. : 600 gr ongepelde garnalen of 200 gr gepelde, 1 avocado, 2 tomaten, 2 eieren, ½ salade, ½ komkommer, mayonnaise.
1. Indien men ongepelde garnalen gekocht heeft, eerst pellen. De koppen en de staarten invriezen om bouillon van te maken.
2. De eieren in kokend water gedurende 6 minuten koken. In koud water leggen om af te koelen en pellen.

3. De tomaten emonderen,pellen en in 4 snijden.
4. De salade van de nerven en de buitenste bladeren ontdoen, spoelen en droogzwieren.
5. De komkommer schillen en in schijfjes snijden.
6. De avocado in 2 snijden, pit uithalen en besprenkelen met citroen. De avocado met de ½ van de garnalen opvullen.
7. Een mooie schotel garneren met de sla, de tomatenpartjes, de komkommer, de eieren, en de gevulde avocado. De rest van de garnalen over de schotel strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.