zaterdag 2 augustus 2025

Gepaneerde kalfslapjes met prosciutto, Emmental en salie.

Ingrediënten voor 2 pers. : 4 kalfslapjes van 80 gr, 4 dunne sneden Prosciutto, 4 dunne sneden Emmental, 16 blaadjes salie, 1 ei, bloem, paneermeel, boter, olijfolie.

1. De kalfslapjes lichtjes plat kloppen. Kruiden met peper.
2. Bedek 2 kalfslapjes met de ham, kaas, salie, ham, kaas en terug een kalfslapje. Goed aandrukken.
3. Neem 3 schotels. Doe in de 1ste bloem, de 2de het geklopt ei en de 3de paneermeel. Wentel nu de kalfslapjes eerst in de bloem, het ei en het paneermeel.

4. In een pan boter met olijfolie warm laten worden en het vlees in de pan leggen. Op zacht vuur aan de ene kant 3 à 4 minuten bakken, omkeren en de andere kant ook 3 à 4 minuten laten bakken. Opletten dat het niet te
bruin wordt. Indien nodig tijdens het bakken een klontje boter bijvoegen.
5. De gepaneerde kalfslapjes in dikke repen snijden en op het bord schikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Kabeljauw met spruitjes en wortelcoulis.