Ingrediënten voor 2 pers. : 180 gr paella rijst Bosto, 1,250 kg Bouchot mosselen (+ 1 ui, wat selder, tijm, laurier, rozemarijn en venkelzaadjes), 80 gr chorizosneetjes, 80 gr erwtjes, 7,5 dl groentenbouillon, 1 dl Noilly Pratt, ¼ citroen, enkele draadjes saffraan, 1 rode ui, 1 teentje look, olijfolie, 2 tomaten, 1 courgette, gerookte paprikapoeder, pili pili, curcuma.
2. De ajuin pellen, in grove stukken snijden en selder spoelen en in stukken snijden. Tijm, rozemarijn en laurier samenbinden.
3. De rode ui en look pellen en fijnsnipperen.
4. De courgette spoelen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes uithalen en de courgette in blokjes snijden.
5. De tomaten monderen, pellen, in 4 snijden, zaadjes uithalen en het vruchtvlees in stukjes snijden.
7. De chorizo in fijne reepjes snijden.
8. De saffraan in klein beetje water weken.
9. In een pan olijfolie warmen en de courgette, ui en look fruiten. Rijst bijvoegen en eventjes bakken. Bevochtigen met de Noilly Pratt, Laten verdampen. De rijst kruiden met de paprikapoeder, de pili pili, de saffraan en de curcuma. De bouillon bijgieten en nu niet meer roeren.
10. Na 10 minuten de erwtjes bijvoegen. Nog 5 minuten verder laten sudderen en nu de tomaten en de chorizo bijvoegen. Nog een 2 tal minuten laten sudderen.
11. Ondertussen de mosselen koken met de ui, selder en kruidentuiltje en de venkelzaadjes. Kruiden met peper en zout en bevochtigen met een beetje water.
12. De mosselen uit de schelp halen maar een 25 tal achterhouden voor de garnering. De uitgehaalde mosselen bij de rijst voegen, 1 dl mosselsap bijgieten en voorzichtig mengen. Als garnering de mosselen in de schelp in de rijst duwen.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten