Ingrediënten 2 pers. : 500 gr aardappelen, 1 broccoli, 3 eieren, 250 gr gerookte zalm, 1 à 2 dl karnemelk, 2 X 1 klontje boter, peper, zout, nootmuskaat, bieslook.
2) Neem de roosjes van de broccoli, spoel en gaar in kokend zoutwater.
3) Kook de eieren 4 à 5 minuten. Pel.
4) Snij de boter in kleine stukjes.
5) Warm de karnemelk.
6) Plet de aardappelen heel fijn, doe er de karnemelk en de stukjes boter bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed.
8) Smelt wat boter tot hazelnootboter.
9) Schik in het midden van het bord wat karnemelksmeus, garneer met gerookte zalm, een open gesneden eitje en leg er wat broccoli roosjes rond. Giet er wat hazelnootboter rond en strooi er wat bieslook over.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten