Ingrediënten 2 pers. : 180 gr macaroni, 400 gr groene boontjes, 1 sjalot, 300 gr gekookte ham, Pasta en Pizza kruiden Santa Maria, 250 gr ricotta, 70 gr geraspte parmezaan, 4 takjes tijm, 4 takjes oregano, peper, zout, olijfolie.
2. De boontjes spoelen, uiteinden verwijderen en eventueel de draden. In stukken van ongeveer 2 cm snijden. Water aan de kok brengen. Zout toevoegen en de boontjes. Gedurende 5 à 6 minuten laten koken. Afgieten en direct spoelen onder koud water.
4. De ham in reepjes snijden.
5. In een sauteerpan wat olijfolie warmen en de sjalot glazig laten worden. De ricotta erbij voegen en al roerend laten smelten. De tijm titsen en de blaadjes erbij voegen.
6. Nu de macaroni en de boontjes in de pan doen. Goed mengen. Indien nodig beetje kookvocht toevoegen. Goed opwarmen en de ham er onder mengen.
7. Kruiden met de Pasta en Pizza kruiden, peper en zout.
8. De schotel garneren met de oregano blaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten