maandag 3 oktober 2022

Eendenmagret met gele bietjes.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 eendenmagret van ongeveer 350 gr, 4 gele bieten, 2 sinaasappelen, sojasaus, agave siroop, citroentijm.

1) De bieten 35 à 40 minuten koken, pellen. In partjes snijden.
2) De sinaasappelen uitpersen. Het sap samen met de agave siroop en de citroentijm opkoken. De partjes biet erin leggen en lichtjes laten inkoken. Kruiden met peper en sojasaus.

3) De magret aan de velkant insnijden en bakken, 8 à 10 minuten aan de velkant en 3 minuten aan de vleeskant. Uit de pan nemen en warm houden.
4) Het vet uit de pan gieten en de sinaasappelsaus met de bietjes in de pan gieten om de aanbaksels goed los te krijgen.
5) Het vlees versnijden in niet te dunne plakjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.