dinsdag 4 oktober 2022

Financiers met confituur

Ingrediënten ong. 36 stuks : 80 gr bloem T45 of patisseriebloem, 125 gr amandelpoeder, 150 gr suiker, 175 gr eiwit, 200 gr boter, confituur


1. 36 kleine balkjes confituur, ½ have koffielepel is voldoende, op een plaat leggen en in de diepvries doen. Dit is gemakkelijker om de financier ermee te vullen.
2. De boter smelten tot hazelnootboter. Door een ultrafijne zeef gieten.

3. Oven warmen op 180°.
4. De bloem zeven in de kom van de robot. Al de ingrediënten, uitgezonderd de boter, bijvoegen en mengen. Als alles goed gemengd is, beetje bij beetje de boter bijgieten al mengend.

5. De vormpjes invetten en 2/3 van het deeg verdelen over de vormpjes. In het midden een balkje confituur doen en de rest (1/3 van het deeg) over de confituur doen.
6. 20 à 22 minuten in de oven plaatsen.
7. De financiers uit de oven nemen en uit de vorm halen
8. Laten afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.