zondag 27 april 2025

Quinoa salade met kippenfilet, spinazie en zachtgekookt ei.

Ingrediënten voor 2 personen : Voor de quinoa : 100 gr quinoa, 100 gr geblancheerde en gemixte spinazie, chilipeper (naar smaak), 2 lente-ui, 2 à 3 takjes munt, 2 à 3 takjes koriander, sap van 1 limoen, olijfolie, peper en zout
Voor de salade : 300 gr kipfilets, 2 eieren, 100 gr diepvries erwtjes, 1 salade naar keuze (groene of rode lollo, eikeblad enz…) 100 gr veldsla, 1/2 rode ui, 100gr kerstomaten, 10 tal radijzen, witte wijnazijn, olijfolie, kippenkruiden, peper en zout.

• Quinoa spoelen en bereiden zoals op de verpakking vermeld. Afkoelen.
• De spinazie mixen met de munt, de koriander, de lente-ui, de chilipeper. Mengen met de afgekoelde quinoa en op smaak brengen met het limoensap, de olijfolie, peper en zout.
• De kerstomaten spoelen.
• De radijzen spoelen en in schijfjes snijden.
• De veldsla spoelen.
• De eieren 5 minuten koken en daarna in ijskoud water laten afkoelen. Pellen.
• De rode ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. Een beetje witte wijnazijn over doen en laten staan ongeveer 15 minuten.
• Oven voorverwarmen op 180°
• Grill aanleggen
• Kip inwrijven met kippenkruiden en bespenkelen met olijfolie. Ongeveer 10 minuten laten marineren.
• Erwtjes 5 minuten in kokend gezouten water doen.
• Kippenfilet grilleren en 10 minuten in de oven.
• Vinaigrette maken met olijfolie, limoensap peper en zout.
• Verdeel de salades over de borden, in het midden quinoa en daar rond erwtjes, radijzen, kerstomaat, rode ui.
• De kippenfilet in plakjes snijden, boven de quinoa schikken en een ½ gekookt eitje bijleggen.
• Op de sla rondom wat vinaigrette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.