Ingrediënten voor 4 personen : 700 gr Ardeens gebraad, 60 gr gerookt spek, boter, 1 ui, 2 dl witte wijn, kruiden (salie, rozemarijn, basilicum, platte peterselie, tijm, marjolein, oregano) dit is naar eigen keus, 1 teentje look fijngesneden, 6 zongedroogde tomaten op olie, 1 bolletje mozzarella, 2 grote vleestomaten, peper en zout.
• Het spek en de gedroogde tomaten in stukjes snijden en samen met de look even blenderen. Niet te lang, het moeten nog stukjes zijn. Uit de blender halen.
• De tomaten spoelen en in 2 snijden.
• Bedekken met een dun laagje kruidenmengsel en 1 plak mozzarella.
• Inkepingen maken in het vlees in de lengte op iedere 1,5 cm. Niet helemaal doorsnijden, tot op ongeveer 1 cm.
• Het geheel opbinden met keukengaren.
• Oven voorverwarmen op 170°.
• Het vlees 40 minuten in de oven plaatsen. Na 20 minuten de tomaten erbij doen.
Indien het te bruin wordt, aluminiumfolie over leggen.
Lekker met aardappen bestrooid met Provençaalse kruiden en gebakken in de oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten