Ingrediënten : 125 gr malse boter + wat extra om de vorm in te vetten, 160 gr zelfrijzende bloem + wat extra om de vorm te bebloemen, 3 appelen, 2 slp citroensap, 1 zakje vanillesuiker, 4 slp stroop (appel-, peer- of kersenstroop), 50 gr suiker + 2 lep extra, 3 eieren, 1 lep bakpoeder, zout en 2 lep abrikozengelei.
Springvorm van diameter 24 cm.
• Bakpapier onderaan in de vorm leggen en de zijkanten inwrijven met boter en daarna bebloemen.
• Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het beslag spatelen.
• Het beslag in de vorm doen. De appelpartjes met de insnijdingen naar boven erop schikken. Lichtjes in het beslag drukken.
• In de oven ongeveer 35 à 40 minuten bakken. De cake enkele minuten in de oven met open deur laten rusten. Uit de oven nemen. Ontvormen en laten afkoelen.
• Abrikozengelei opwarmen met een klein beetje water. Over de afgekoelde cake strijken zodat het mooi glanst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten