zondag 19 december 2021

Preirolletjes met ham en mozzarella.

Ingrediënten voor 2 personen : 6 preiwitten van ongeveer 17 cm, 100 gr geraspte emmentaler, 50 gr geraspte cheddar, 6 sneden gekookte ham, 1 bol mozzarella, oregano, 30 gr bloem, 40 gr boter, melk, peper en zout.



1. Het buitenste blad van de prei verwijderen en de prei wassen. De prei in een kom doen met 1 cm water, klontje boter, zout, peper, 1 laurier blaadje en 1 takje tijm. Dit 20 minuten zachtjes laten koken. De prei uit de pot halen en goed uitlekken. Het vocht zeven en melk bijvoegen tot 5 dl.
2. De mozzarella in 12 sneetjes snijden.


3. Op elke snede ham een preiwit leggen. Daar op 2 sneetjes mozzarella bestrooid met oregano, en nu mooi oprollen. De rolletjes in een geboterde ovenvaste schotel schikken.
4. Oven voorverwarmen op 170°.



5. Voor de saus de boter warmen en de bloem bijvoegen. Goed roeren en de bloem 2 minuten laten bakken. Het melkmengsel beetje bij beetje bijgieten al roerend tot men een mooie gladde saus heeft. 1 minuut laten doorkoken. Van het vuur de cheddar en de helft van de emmentaler bijvoegen en roeren tot de kaas mooi gesmolten is. Bijkruiden met peper en zout.
6. De kaassaus over de preirolletjes gieten en dit bestrooien met de rest van de emmentaler.
7. De schotel gedurende 20 minuten in de oven plaatsen en 2 minuten op het einde de grill aanleggen zodanig dat men een goudgeel korstje heeft.
8. Lekker met een gekookte aardappel besprenkeld met olijfolie en grof zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.