zondag 19 december 2021

Mosselkroketten.

Ingrediënten voor 24 kroketten : 1,5 kg mosselen, 1 ui, 1 groene selder stengel, 1 dl witte wijn, 4 gr gelatine, 120 gr boter, 150 gr bloem, 6,5 dl mosselvocht, 3 dooiers, peper, zout, bloem, paneermeel, panko, 3 eiwitten

1) Mosselen koken met ui, groene selder, witte wijn, peper en zout. De mosselen uit de schelp halen. Vocht zeven. Men moet 6,5 dl vocht overhouden.
2) De selder en de ui heel fijn snijden. 2 slp apart houden.
3) Gelatine weken.

4) Boter smelten, bloem bijvoegen en goed roeren en 5 minuten laten bakken, mosselsap bijgieten en roeren tot een gladde saus. Gelatine uitknijpen en bij de saus doen alsook 1 per 1 de dooiers. Nu de mosselen, fijngesneden ui en selder onder mengen.

5) Binnenzijde van een schotel licht met olie inwrijven en bekleden met versheidsfolie. De kroketbereiding in de schotel doen tot een hoogte van ongeveer 1,5 à 2 cm en glad strijken. Laten afkoelen. Versnijden in 24 kroketten.
6) 3 schalen vullen, de ene met de bloem, de 2de met het losgeklopte eiwit en de 3de met het paneermeel/panko mengsel.

7) De kroketten paneren, eerst wentelen in bloem, dan eiwit en dan paneermeel.
8) Bakken in frituurolie op 180° .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.