Ingrediënten voor 2 personen : 200 gr farfalle (of andere kleine pasta), 200 gr diepvries erwtjes, 1 kleine broccoli, 12 scampi, 1 sjalot, 1 teentje look, 2 dl melk, 2,5 dl room,1 sl bloem, 2 dl witte wijn, boter, peper en zout.
1) De pasta koken zoals vermeld op de verpakking.
2) De scampi pellen en het darmkanaal verwijderen. Droog deppen op keukenpapier.
3) De broccoli in kleine roosjes verdelen, wassen en samen met de erwtjes 4 à 5 minuten koken. Direct spoelen met koud water om de kleur te behouden.
4) De sjalot fijn snijden en stoven in de boter. 1 slp bloem bijvoegen en goed roeren zodanig dat er geen klontertjes zijn. De wijn en de melk bijvoegen. Goed laten doorkoken.
5) De scampi bijvoegen en 3 minuten zachtjes laten koken De room bijdoen, dan de farfalle, de erwtjes en de broccoli. Kruiden met peper en zout. Tot aan het kookpunt laten komen. Goed mengen en opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten