Ingrediënten voor 10 hapjes :125 gr bulgur, 5 dl groentenbouillon, 15 gr boter, 1/2 ajuin, 1 appels, 20 gr rozijnen, 60 ml kokosmelk, 40 ml room, zout, peper, curry, 125 gr Ardeense pastei, 1 kleine Ardeense worst.
2) De rozijnen weken in water.
3) De bulgur koken in de bouillon tot die helemaal is opgenomen.
5) De rozijnen bij de appels voegen en alles mengen bij de bulgur.
6) De ui fruiten, de kokosmelk bijvoegen, kruiden met curry, peper en zout. Laten koken tot de ajuin gaar is. De saus mixen. De saus bij de bulgur voegen en goed mengen. Indien nodig bijkruiden. Laten afkoelen.
7) De Ardeense pastei in balkjes versnijden. De worst in schijfjes versnijden.
8) In het midden van een bordje in een ring wat bulgur doen. Goed aandrukken. Daarop de worst schiukken en errond de pastei.
9)Garneren met olijfolie en een kruidenbloempje bvb bloem van mosterdkruid of bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten