dinsdag 13 mei 2025

Bulgur met appel en rozijnen, Ardeense pastei en Ardeense worst.

Ingrediënten voor 10 hapjes :125 gr bulgur, 5 dl groentenbouillon, 15 gr boter, 1/2 ajuin, 1 appels, 20 gr rozijnen, 60 ml kokosmelk, 40 ml room, zout, peper, curry, 125 gr Ardeense pastei, 1 kleine Ardeense worst.

1) De ajuin fijnsnipperen.
2) De rozijnen weken in water.
3) De bulgur koken in de bouillon tot die helemaal is opgenomen.
4) De appels in stukken van ongeveer 1/2 cm snijden. Aanbakken zonder kleuren in de boter gedurende 6 à 7 minuten.
5) De rozijnen bij de appels voegen en alles mengen bij de bulgur.
6) De ui fruiten, de kokosmelk bijvoegen, kruiden met curry, peper en zout. Laten koken tot de ajuin gaar is. De saus mixen. De saus bij de bulgur voegen en goed mengen. Indien nodig bijkruiden. Laten afkoelen.
7) De Ardeense pastei in balkjes versnijden. De worst in schijfjes versnijden.
8) In het midden van een bordje in een ring wat bulgur doen. Goed aandrukken. Daarop de worst schiukken en errond de pastei.
9)Garneren met olijfolie en een kruidenbloempje bvb bloem van mosterdkruid of bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.