woensdag 14 mei 2025

Crumble van appel en blauwe bessen.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 grote appel, 100 gr blauwe bessen, 25 ml agave siroop.
Voor de kruimeldeeg : 90 gr bloem, 45 gr suiker, 50 gr malse boter.

• Verwarm de oven voor op 180°.
• Meng in een grote kom de gezeefde bloem met de suiker, een snuifje zout en de zachte boter, met een vork tot een kruimeldeeg. Zet de pot in de frigo.
• Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes. Meng in een kom met de bessen en de agave siroop.
• Verdeel het fruit in de ovenvaste schaaltjes. Haal het kruimeldeeg uit de frigo en roer er nog eens door met een vork. Bedek het fruit ermee.
• Bak de crumble 25 à 30 minuten. Men moet een mooie goudbruine korst hebben. Lukt dat
niet kan men altijd een paar minuten voor einde de grill aanzetten.
• Warm of lauw serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.