Ingrediënten voor 2 personen : 3 grote preiwitten, 30 gr bloem, 30 gr boter, 5,5 dl melk, 75 gr blauwe kaas, 75 gr geraspte emmentaler + extra om op te schotel te strooien, 1 klp komijn.
1) De komijn in de vijzel doen en beetje fijn stampen. De melk verwarmen en de komijn bij de melk doen. Eventjes laten infuseren.
2) De preiwitten in 2 stukken snijden, wassen en koken in zoutwater.
3) De prei laten uitlekken.
4) De boter smelten, de bloem in 1 keer bijdoen en roeren met een klopper, de gezeefde melk beetje bij beetje bijdoen en goed kloppen zodanig dat er geen klonter inzitten. De 2 kazen bijvoegen en de saus mooi glad kloppen.
5) Oven voorverwarmen op 170°
6) De prei verdelen over de ham en oprollen.
7) De rolletjes in een ingeboterde schotel doen en over gieten met de kaassaus. Bestrooien met de rest van de gruyère
8) .De schotel gedurende 25 minuten in de oven plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten