Ingrediënten : 300 gr kippengehakt, 28 conchigliani’s, 1 rode ui, 1 teentje look, 70 gr tomatenpuree, 1 blik 400 gr tomatenstukjes, 2,5 dl kippenbouillon, enkele takjes oregano en tijm, 75 gr geraspte parmezaan, olijfolie, peper, zout, 6 dl bechamel
Recept bechamel : https://ladychefrita.blogspot.com/2021/12/traditionele-lasagne-met-ham.html
1. Bechamel saus maken.
2. De ui pellen en fijn snijden.
3. De look pellen en fijn snipperen.
4. Tuiltje maken met de oregano en de tijm.
5. De champignons borstelen en in kleine blokjes snijden.
6. De rode paprika schillen en in blokjes snijden.
7. Olijfolie warmen en de ui en look fruiten gedurende een paar minuten. Het kippengehakt bijvoegen en rul bakken. De champignons, paprika en tomatenpuree bij het gehakt doen en eventjes laten meebakken. Kruiden met peper en zout.
8. Het blik tomatenstukjes en de bouillon bijgieten en 35 minuten zachtjes laten pruttelen.
9. Kook de conchigliani zoals vermeld op de verpakking. Laat ze echter 2 minuten minder lang koken, ze garen verder in de oven.
10. Uitlekken en eventjes laten afkoelen.
11. Doe in een ovenschotel een dun laagje van de vulling. Schep de rest van de vulling in de schelpen en zet ze rechtop in de schotel.
12. Verwarm de oven op 180°.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten