zaterdag 5 maart 2022

Kalfstong met bloemkool en dragon.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 kalfstong van ongeveer 1 kg, 2 groen van prei, 2 wortels, 1 ui, 1 tak groene selder, tijm, laurier, enkele kruidnagels, 1 bloemkool, 1 à 2 slp dragonazijn, 1 slp gehakte dragon, 1 slp kappertjes, 60 gr boter, 60 gr bloem, 1,5dl room.


1) De kalfstong enkele uren in licht gezouten water leggen.
2) De kalfstong in een grote pot met licht gezouten koud water opzetten.  Regelmatig afschuimen.  Ongeveer 1 uur zachtjes laten koken.
3) Ondertussen de groenten voor de bouillon klaarmaken.  De ajuin pellen, de wortels schillen. De prei en de selder wassen en alles in stukken snijden.



4) De groenten, tijm, laurier en kruidnagel bij de kalfstong doen.  Kruiden met peper en zout. Nog ongeveer 1uur  zachtjes laten koken.
5) De bloemkool in roosjes verdelen, wassen en gaar laten worden in gezouten water.  Afgieten en warm houden.
6) De kalfstong uit de bouillon nemen en pellen.  De bouillon zeven. 
7) 1 lt bouillon nemen voor de saus.
8)De kalfstong warm houden in de overblijvende bouillon.
9) Voor de saus de boter laten smelten, bloem bijvoegen en eventjes laten meebakken, dan al roerend het kookvocht bijdoen.  Nu 1 à 2slp dragonazijn, de room, de kappertjes en de gehakte dragon bijdoen.  Bijkruiden met peper en zout.
10) De kalfstong versnijden in mooie sneetjes.  
11) Alles mooi op een bord schikken en serveren met de bloemkool en de aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.