Ingrediënten : 350 gr kabeljauwhaasje, 1 klp panko, 4 slaharten, olijfolie, 50 gr boter in blokjes, 2 dl groentenbouillon, enkele takjes tijm
Voor de kruidenboter : 75 gr malse boter, enkele blaadjes salie, 1 slp geraspte parmezaan.
1. De kruidenboter bereiden : al de ingrediënten in de blender mixen tot een gladde gemengde boter. In alu folie wikkelen en een rolletje vormen. In de frigo leggen.
2. De slaharten in de lengte in 2 snijden. Spoelen en droog deppen.
3. Olijfolie verhitten en de slaharten op de snijkant in de pan leggen. Kruiden met peper en zout. 2 minuten bakken zodanig dat de snijvlakte mooi bruin is.
4. De oven verwarmen op 180°.
5. De boter blokjes op de slaharten verdelen en de bouillon bijgieten. Tijm bijvoegen en gedurende 20 minuten in de oven plaatsen.
6. De kabeljauw in een met olijfolie ingewreven schotel leggen. Kruiden met peper en zout. De kruidenboter er over verdelen. Bestrooien met de panko en na 10 minuten bij de slaharten in de oven doen.
7. De kabeljauw op een bord schikken met de slaharten. Wat jus van de slaharten verdelen over het bord.
Lekker met aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten