woensdag 29 oktober 2025

Spaghetti, gehaktballetjes en tomatensaus met groentjes.

Ingrediënten voor 2 personen : 375 gr gemengd gehakt, 1 slp paneermeel, 1 ei, 250 gr spaghetti, 1 rode paprika, 1 kleine courgette, 250 gr champignons,1 grote ui, 1 teentje look, 250 gr passata, 1 slp tomatenpuree, 400 gr tomatenstukjes, olijfolie, peper en zout, fijngesneden peterselie, geraspte parmezaan.

1) Het gehakt mengen met het ei en het paneermeel. Kruiden met peper en zout. Kleine balletjes maken en een beetje plat drukken.
2) De look pellen en heel fijn snijden of pletten.
3) De ui pellen, de champignons borstelen, de courgette spoelen, in de lengte in 2 snijden en de zaadjes uithalen. De paprika schillen en de zaadjes uithalen.
4) Al de groentjes fijn snijden.
5) Olijfolie warmen en al de groentjes fruiten. De tomatenpuree mengen met de groentjes en eventjes laten meebakken. De passata en de tomatenstukjes bijvoegen. Kruiden met peper en zout. Dit 35 à 40 minuten op zacht vuur laten sudderen. Indien nodig wat water bijvoegen.
6) De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten. Terug in de pot doen en mengen met de ½ van de saus. De andere ½ van de saus apart op tafel zetten.
7) In een pan olijfolie warmen en de balletjes gehakt rondom bruin bakken.
8) In een diep bord de spaghetti schikken, erop wat saus en er rond enkele balletjes. Bestrooien met peterselie. Serveren met geraspte parmezaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.