woensdag 29 oktober 2025

Risotto van fregula sarda met gerookte zalm en haringkaviaar.

Ingrediënten 4 personen : 80 gr fregula sarda, 4 sneden gerookte zalm, 8 ansjovissen, 150 gr beukenzwammen, 4 klp haringkaviaar, 3 dl warme groentenbouillon, 1 dl witte wijn,1 sjalot, 1 slp geraspte parmezaan, 1 teentje look, 1 slp tartufata, 1 slp parmezaanschilfers, 15 gr boter, olijfolie, peper, zout, 2 takjes bladpeterselie.

1) Het harde gedeelte van de stelen van de beukenzwammen verwijderen.
2) 1 slp olijfolie warmen en de beukenzwammen bakken.
3) Een beetje olijfolie warmen en de sjalot met de fregula sarda eventjes aanbakken zonder kleuren.
4) Witte wijn bijgieten en laten verdampen.
Dan beetje bij beetje de bouillon bijgieten. Nu en dan roeren. Na ongeveer 8 à 20 minuten is de fregula sarda gaar. Bijkruiden met peper.
5) De beukenzwammen mengen onder de fregula sarda, alsook de tartufata, geraspte parmezaan en de boter.
6) De warme risotto in het midden van een bord schikken. De gerookte zalm, ansjovis en haringkaviaar er boven op garneren. Besprenkelen met olijfolie.
7) Garneren met parmezaan schilfers en peterselie blaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.