donderdag 30 oktober 2025

Gekarameliseerde peren met mascarponecrème.

Ingrediënten 5 à 6 personen : 5 peren, 30 gr boter, 1 slp blonde suiker, 1 slp kaneelsuiker, 250 gr mascarpone, 3 eieren, 65 gr poedersuiker, 1 slp gezouten botercaramel, 12 boudoirkoekjes, 5 à 6 cannoli koekjes.

1) De peren schillen en in niet te kleine blokjes snijden.
2) Boter warmen met de blonde suiker. Laat de suiker smelten en voeg de stukjes peer toe. Bestrooien met de kaneelsuiker. Laten carameliseren. Afkoelen.
3) De dooiers van het eiwit scheiden.
4) De dooiers opkloppen met de poedersuiker tot een licht gele crème. De mascarpone en de botercaramel erbij kloppen.
5) Het eiwit stijf kloppen.
6) Het eiwit voorzichtig onder de mascarpone crème spatelen.
7) De cannoli koekjes vullen met mascarponecrème.
8) Vul een glas met laagjes, peer, stukjes boudoirkoekjes, mascarponecrème.
9) Garneer met een gevulde cannoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.