Ingrediënten voor 2 pers.: 4 niet te dunne sneden ham, 150 gr erwtjes (diepvries), 3 stronken witloof, 2 tomaten, 2 eieren 1 rode ui, gemengde sla, 2 slp mayonaise, 12 augurken.
Voor de dressing : 1 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, 1 klp gehakte platte peterselie, citroensap, peper, zout.
2. De erwtjes in kokend zoutwater 5 à 6 minuten laten garen. Afgieten en direct onder koud water spoelen.
3. De eieren koken gedurende 9 minuten. Direct spoelen in ijskoud water. Pellen en in 6 partjes snijden.
5. De ui heel fijn snipperen.
6. Het witloof wassen en in reepjes snijden. Besprenkelen met een beetje citroensap om verkleuren tegen te gaan. Mengen met de erwtjes, de ui en de mayonaise.
7. Een deel van het witloofmengsel verdelen over de 4 hespesneden en oprollen.
8. Op een schotel de gemengde salade schikken. Daarop de 4 hesprolletjes leggen en verder garneren met de overgebleven witloofsla, de tomaten, de eieren en de augurken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten